Niin sanottu no-knead -taikina on levinnyt netissä kulovalkean tavoin. Ajattelin kokeilla tehdä pizzaa quick-knead -taikinalla. Vaivasin taikinaa tehosekoittimessa n. 30 sekuntia, minkä jälkeen kohotin sitä jääkaapissa vähän alle kolme päivää. Uunista tullut lätty on ainut objektiivinen arvio, ja se ei pärjännyt no-knead-lätyille tai kunnolla vaivatuille pizzoille. Toki muuttujia on tajuton määrä: voi olla, että uunini sattui olemaan normaalia viileämpi, taikina liian viileää (tai liian lämpimää), hydraatio eri... pitäisi siis tehdä lisää kokeiluja. Yksi huomio: pikataikinaa oli helppo käsitellä ja venyttää. Bottom line: Ei parhaita pizzoja, mutta Mare Chiaron hirvittävän koirapitsan voittaa kotona 15 minuutissa.
|
Taikina |
|
Juustona halpa (ja paska) kevytmozzarella: minun täytyy tinkiä täytteistä pystyäkseni jatkamaan säännöllistä pizzatutkimusta, pizza kun sisältää tajuttomasti kaloreita... |
|
Ei niin sienimäistä rakennetta kuin muilla tekniikoilla valmistetuissa pizzoissani |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti