Lihapullat vähärasvaisesta jauhelihasta ovat nopea,
terveellinen ja maukas ruoka. Erilaisilla mausteilla lihapullien tyyliä on
helppo varioida. Tomaattikastike on puolestaan tarveellinen ja nopea lisuke.
Lihapullat
400g vähärasvaista paistijauhelihaa
1 kananmunan valkuainen
50g parmesaania raastettuna
1 kuivattu chili hienonnettuna
tuoretta rosmariinia
tuoretta salviaa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
1 kananmunan valkuainen
50g parmesaania raastettuna
1 kuivattu chili hienonnettuna
tuoretta rosmariinia
tuoretta salviaa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
1. Sekoita lihapullataikina ja muotoile haluamasi kokoisia
lihapullia.
2. Paista lihapullat joko pannulla tai uunissa (käytä lopuksi grillivastusta).
3. Tarjoile vastaraastetun parmesanin kera.
2. Paista lihapullat joko pannulla tai uunissa (käytä lopuksi grillivastusta).
3. Tarjoile vastaraastetun parmesanin kera.
Tomaattikastike
1 tölkki laadukasta tomaattimurskaa
½ tölkillistä lihalientä
loraus punaviinietikkaa tai punaviiniä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
tuoretta basilikaa
½ tölkillistä lihalientä
loraus punaviinietikkaa tai punaviiniä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
tuoretta basilikaa
1. Kuullota sipuli ja valkosipuli kevyesti tilkassa
oliiviöljyä.
2. Lisää joukkoon polpa ja lihaliemi.
3. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kastike on sopiva baksua
4. Mausta ja tarkista maku.
2. Lisää joukkoon polpa ja lihaliemi.
3. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kastike on sopiva baksua
4. Mausta ja tarkista maku.
Hyvännäköinen annos, samalla tavalla tarjoiltu kun Roomassa, kun tilasin lihapullia!
VastaaPoista