Korianteri, inkivääri ja valkosipuli
ovat sisaruksia: ajoittain ne ovat riidoissa keskenään, mutta keskimäärin
niiden välillä valitsee syvä harmonia. Jauhoin mortellissa muutaman
valkosipulinkynnen, ruukullisen tuoretta korianteria, peukalonpään kokoisen
palan raastettua tuoretta inkivääriä, yhden limen kuoren ja ripauksen kuivattu
chiliä. Marinoin paketillisen kanan sisäfileitä sekoituksella. Pannu kuumaksi,
sinne loraus seesamiöljyä. Sisäfileet pannulle. Satumainen tuoksu! Muutama
minuutti per puoli jotta kana saa väriä ja kypsyy läpikotaisin. Lisukkeeksi
villiriisiä ja nopea aasialaisvivahteinen salaatti: julienned-porkkanoita,
jotka marinoin riisiviinietika-sokeri –liemessä ja ohueksi viipaloituja
retiisejä. Kastikkeeksi 3:1 –suhteessa seesamiöljyä ja limemehua. Maukasta,
terveellistä ja nopeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti