Parasta Sienassa
oli tajunnanräjäyttävä valkosuklaa-mascarponemousse. Yritin replikoida tuon makuhermoja
viettelevän annoksen kotona. Vaahdotin kaksi ja puoli desilitraa kermaa ja
sulatin 130 grammaa valkoista suklaata 200 grammaan mascarponea.
Valkosuklaaseoksen jäähdyttyä lisäsin kermavaahdon siihen varovasti sekoittaen.
Lusikoin seoksen annoslaseihin ja asetin ne jääkaappiin jäähtymään.
Sienan
ravintolassa mousse tarjoiltiin tuoreiden mansikoiden kanssa. Viritin annosta lisukkeeksi
Gancia Asti –proseccolla tuunatulla siirapilla. Sekoitin kattilassa reilun
lasillisen proseccoa ja kourallisen sokeria kunnes sokeri liukeni nesteeseen.
Jäähdytin siirapin ja lisäsin sekaan tuoreita mansikoita.
En tee usein jälkiruokia, miksi niitä valmistaessani näytän useimmiten hämmentyneeltä jänikseltä, joka on epäonnekseen päätynyt loukkuun Land Roverin etuvalojen kirkkaaseen keilaan. Siihen nähden tämä kokeilu oli menestys: maku oli loistava.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti