Bongasin Herkun
juustotiskiltä tarjouksessa olevan luomu gorgonzola –juuston. Gorgonzola
piccante ei ole nimensä mukaisesti voimakkaan makuista – esimerkiksi meille
suomalaisille tutumman aurajuuston maku on merkittävästi dominoivampi.
Tein
gorgonzolasta kastikkeen padassa hitaasti mureaksi haudutetulle sisäfileelle.
Helppo kastike syntyi kuullottamalla yksi salottisipuli, lisäämällä joukkoon
muutama desi kermaa ja lopuksi murennettu 200 gramman gorgonzolapala.
Kastikkeen saa paksummaksi hauduttamalla sitä miedolla lämmöllä ilman kantta.
Voimakas juustoinen maku toimii miedon lihan kanssa.
Lisukkeeksi
perunasalaatti uusista perunoista. Keitin perunat kypsiksi, minkä jälkeen
marinoin ne sitruunamehussa ja oliiviöljyssä. Kaapista löytyvät tuoreet yrtit
sekaan ja lisukesalaatti on valmis. Esimerkiksi ruohosipuli, kevätsipuli,
lehtipersilja ja tinjami sopivat loistavasti. Perunat vaativat vielä ripauksen
merisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti