Listallani oli majaillut jo pidemmän aikaan
hunajasinappi-kana. Kanan sijaan merilohifile löytyi jääkaapista. Siispä pari
ruokalusikallista dijon-sinappia sekaisin muutaman ruokalusikallisen hunajaa ja
väkiviinietikkaa kanssa. Tarkkoja suhteita ei ole olemassa: törkkää hunajaa ja
Maillea makusi mukaan. Tarvittaessa voi lisätä suolaa ja pippuria.
Sekoita yksi rkl seosta kouralliseen panko-leivänmuruja ja
valele loppu annospaloiksi leikattuihin lohifileisiin. Aseta fileet ja
viipaloitu sipuli uunivuokaan. Laita samalla vesi kiehumaan, huuhtele ja putsaa
muutama sata grammaa haricott-papuja. Kuorruta fileet leivänmuruilla ja
kypsennä uunissa n. 200 asteessa n. 10 minuutti. Höyrytä pavut kevyesti.
Valmista lisukesalaatti: viipaloi mandoliinilla yksi romainsalaatti ja yksi
fenkoli. Revi joukkoon tuoretta minttua. Mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Oli toimivaa ja terveellistä.
|
Alkuruoka: bruschetta |
|
Minttuinen lisukesalaatti romaine-salaatista ja fenkolista |
|
Hunajasinappi-kuorrutettua merilohta ja haricott-papuja |
|
Mascarpone-vaahtoa lakkakastiikkeella |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti