Olen rakastunut
karamellisoituun porkkanaan. Valmistaminen tapahtuu kypsentämällä kuorimalla
vuoltuja ohuita porkkananauhoja oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n. 30
minuuttia. Karamellisoitua porkkanaa voi käyttää mm. salaateissa, risotoissa,
bruschettoissa tai miksei ihan vain sellaisenaan lisukkeena.
Kuva räpsäisty kännykällä |
Tällä kertaa
maustoin porkkanan tinjamilla. Sekoitin lopuksi pannulla kourallisen pinaattia
porkkanoiden joukkoon. Paahdoin jälkilämmöllä muutaman mantelin ja salaatti oli
valmis. Murensin päälle kaappiin jääneen gorgonzolan jämän. Porkkanat
sisälsivät jo oliiviöljyä, miksi maustoin salaatti lorauksella
cava-viinietikkaa (myös esimerkiksi omenaviinietikka kelpaa mainiosti).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti