maanantai 20. lokakuuta 2014

Raikkautta orastavaan talveen: kanaa korianterilla ja inkiviväärillä

Korianteri, inkivääri ja valkosipuli ovat sisaruksia: ajoittain ne ovat riidoissa keskenään, mutta keskimäärin niiden välillä valitsee syvä harmonia. Jauhoin mortellissa muutaman valkosipulinkynnen, ruukullisen tuoretta korianteria, peukalonpään kokoisen palan raastettua tuoretta inkivääriä, yhden limen kuoren ja ripauksen kuivattu chiliä. Marinoin paketillisen kanan sisäfileitä sekoituksella. Pannu kuumaksi, sinne loraus seesamiöljyä. Sisäfileet pannulle. Satumainen tuoksu! Muutama minuutti per puoli jotta kana saa väriä ja kypsyy läpikotaisin. Lisukkeeksi villiriisiä ja nopea aasialaisvivahteinen salaatti: julienned-porkkanoita, jotka marinoin riisiviinietika-sokeri –liemessä ja ohueksi viipaloituja retiisejä. Kastikkeeksi 3:1 –suhteessa seesamiöljyä ja limemehua. Maukasta, terveellistä ja nopeaa.



 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti