lauantai 4. toukokuuta 2013

Rasva palamaan keittiössä Vol IV: Italialaiset lihapullat

Lihapullat vähärasvaisesta jauhelihasta ovat nopea, terveellinen ja maukas ruoka. Erilaisilla mausteilla lihapullien tyyliä on helppo varioida. Tomaattikastike on puolestaan tarveellinen ja nopea lisuke.



Lihapullat
400g vähärasvaista paistijauhelihaa
1 kananmunan valkuainen
50g parmesaania raastettuna
1 kuivattu chili hienonnettuna
tuoretta rosmariinia
tuoretta salviaa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
1. Sekoita lihapullataikina ja muotoile haluamasi kokoisia lihapullia.
2. Paista lihapullat joko pannulla tai uunissa (käytä lopuksi grillivastusta).
3. Tarjoile vastaraastetun parmesanin kera.

Tomaattikastike
1 tölkki laadukasta tomaattimurskaa
½ tölkillistä lihalientä
loraus punaviinietikkaa tai punaviiniä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
tuoretta basilikaa

1. Kuullota sipuli ja valkosipuli kevyesti tilkassa oliiviöljyä.
2. Lisää joukkoon polpa ja lihaliemi.
3. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kastike on sopiva baksua
4. Mausta ja tarkista maku.

1 kommentti:

  1. Hyvännäköinen annos, samalla tavalla tarjoiltu kun Roomassa, kun tilasin lihapullia!

    VastaaPoista