perjantai 26. huhtikuuta 2013

Rasva palamaan keittiössä Vol III: Breakfast of Champions

Kaurapuuro on loistava tapa aloittaa päivä. Sen ainut ongelma on alhainen proteiinipitoisuus. Yksi tapa saada puuroon enemmän proteiinia on sekoittaa joukkoon esim. vaniljanmakuista proteiinijauhetta. Tykkään itse kuitenkin lisätä joukkoon kananmunanvalkuaisia. Pelko pois! Valkuaiset kypsyvät kuuman puuron seassa hetkessä ja antavat upean kermaisen koostumuksen. Siksi onkin tärkeää, että kattila on jo pois liedeltä siinä vaiheessa, kun valkuaiset lisätään joukkoon. Lisäksi on tärkeää sekoittaa puuroa tiheästi ja tarjoilla se nopeasti. 



Proteiinikaurapuuro (1-2 hlö annos)
5dl täysmaitoa
n. 3dl suosikkihiutaleitasi
ripaus suolaa
muutama tl kanelia
2-4 kananmunan valkuaista
1 rkl tummaa ruokosokeria tai fariinisokeria

1. Kiehauta maito. Lisää suola, kaneli ja hiutaleet.
2. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes puuron koostumas on haluamasi kaltainen.
3. Ota kattila pois liedeltä (tai sammuta riisinkeitin). Riko joukkoon valkuaiset jatkuvasti sekoittaen. 
4. Tarjoile esim. mustikoiden, rouhittujen pähkinöiden, hunajan tai omenalohkojen kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti