sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rasva palamaan keittiössä Vol VI: Frittata

Frittata on hyvä vaihtoehto munakkaalle. Täytteitä muuntelemalla siihen on vaikea kyllästyä. Olennaista sekä frittatan että munakkaan valmistuksessa on välttää kananmunien ylikypsentämistä. Ylimääräistä rasvaa välttääkseni käytän yleensä vain valkuaisia. Selvää on, että mitä enemmän keltuaisia käyttää sitä maukkaamman annoksen saa.

Laaja pannu ei ole optimaalinen frittatan valmistukseen yhdelle henkilölle, sillä pieni frittata ei kohoa yhtä näyttävästi kuin suuri.

Esimerkillinen resepti (kuvan annos ei noudata kyseistä reseptiä): Frittata, tuo munakkaan mehevämpi serkku

1 kommentti:

  1. Luulen, että Italiassa AFS-mummon luona syömäni munakkaaksi luulemani olikin frittata. Voisi kokeilla tehdä sellainen, jossa on pinaattia, riisiä ja parmigianoa sekaisin. Harmittaa vähän, etten silloin tajunnut kysyä naiselta mitään hyviä reseptiohjeita, koska hän oli ilmeisesti käynyt kokkikursseillakin ja osasi tehdä hurjan hyviä ruokia.

    VastaaPoista