lauantai 27. lokakuuta 2012

Kotipizzan paluu

Vihdoin sain kotipizzan reunaan ciabattamaisen kuohkeuden! Tällä kertaa muutin kahta muuttujaa. Ensinnäkin  käytin veden asemesta San Pellegrinoa. Toiseksi tein taikinan ciabattan tyyliin. Toisin sanoen vaivaamisen sijaan taittelin taikinaa ja yritin saada siihen ilmaan sisään. Taikina nousi ensin jääkaapissa n. 24h, minkä jälkeen tein vielä muutamat taittelut, muotoilin taikinan palloksi ja siirsin sen jääkaappiin vielä vuorokaudeksi. Täytyy tosin myöntää, että pohja ei ollut aivan niin rapea kuin olisi voinut toivoa, joten kehitettävää on edelleen. 

Taikina:
1 kg pizzajauhoa (proteiinipitoisuus 12,7%)
6.25dl San Pellegrinoa
50g tuorehiivaa
suolaa
ripaus sokeria



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti