tiistai 16. huhtikuuta 2013

Rasva palamaan keittiössä Vol I: Kookos-kanakeitto

Keitot ovat syksyn, talven ja takatalven suosikkeja. Kanakeitto on maukas ja vähärasvainen tapa turvata hyvälaatuisen proteiinin saanti. Kookosmaitoa saa myös vähärasvaisena versiona. Nopeaa valmistaa, paljon laadukasta proteiinia, vähän rasvaa, vähän hiilareita. Tämä annos kiteyttää hienosti suhtautumiseni ruokaan: nopeaa, yksinkertaista ja terveellistä. 

En huomannut, että lautanen jäi ikävästi likaiseksi reunalta :(

Resepti (2-4 annosta)
450g kanan fileesuikaleita
0.4l kanalientä
0.4l kookosmaitoa (lisää kookosmaitoa enemmän suhteessa kanaliemeen, jos käytät vähärasvaista kookosmaitoa)
2 rkl punaista tai vihreää currytahnaa
2 porkkanaa
1 tuore chili
pieni pala inkivääriä
2 kevätsipulia
tuoretta korianteria
kuivattuja limenlehtiä / limen kuorta raastettuna

1. Paista kana paistinpannulla.
2. Kiehauta kanaliemi. Lisää sekaan kookosmaito. Anna kiehua. Lisää joukkoon porkkanat ja murskatut limenlehdet. Lisää myös currytahna.
3. Lisää joukkoon kana.
4. Kun porkkanat ovat kypsiä, raasta joukkoon inkivääri ja lisää paloiteltu tuore chili. 
5. Lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua paloiteltu kevätsipuli. Koristele korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti