maanantai 21. lokakuuta 2013

Terveellinen välipala: humusta ja porkkanoita

Lähi-idän keittiö on ollut Amerikassa ja täällä Suomessa muotia jo pidemmän aikaa. Enkä ihmettele: pidän kovasti sille tyypillisistä mausteista, kuten vaikkapa kuminasta. Silti kokkailu on jäänyt vähemmälle, enkä ole muutenkaan paneutunut pintaa syvemmälle Lähi-idän keittiöön. Se käsittää varmasti paljon paljon muutakin kuin humuksen ja jogurtin.


En tiedä kuinka "aitoa" oma humukseni oli. Survoin vaan valmiiksi keitettyjä kikherneitä, oliviiöljyä, sitruunamehua, persiljaa ja tahinia keskenään. Sitten lisäsin vähän kuminaa, valkosipulia ja chiliä. Aika hyvää tuli joka tapauksessa. Nyt ensimmäisen henkilökohtaisen kokemuksen perusteella voin sanoa, että valkosipuli on mielestäni todella tärkeä humukseen. Ravintoloissa syömäni humus on ollut lähes poikkeuksetta todella mautonta. Onko se sitten "aidompaa"? Oli tai ei, maku on omassa filosofiassani kaikista tärkein.Tahinin kanssa kannattaa olla varovainen, koska se on maultaan hyvin voimakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti