torstai 10. lokakuuta 2013

Tuotekehittelyä: proteiinibrowniet

Burn-the-fat R&D -keittiössä oli vilinä päällä kuin Hulluilla päivillä konsanaan. Lukuisista omien tieteenalojensa rautaisista ammattilaisista koostuneen tutkimustiimin tehtävänä oli kehittää terveellinen jälkiruokaresepti. Eikä siinä vielä kaikki: resepti tuli pystyä valmistamaan saatavilla olevista raaka-aineista. Tulos: proteiinibrowniet.

Pulseta blenderissä keitettyjä/liotettuja mustia papuja. Lisää sekaan yhden kypsän avokadon hedelmäliha. Pulseta. Lisää muutama rkl mantelijauhoa, 1 tl leivinjauhetta, muutama lusikka suklaawhey-proteiinia, muutama tl sokeroimatonta kaakaojauhetta, loraus hunajaa ja muutama kananmuna. Raasta vielä joukkoon yhden appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, lisää tilkka maitoa. Jos se on liian löysää, lisää kaurahiutaleita, mantelijauhoa tai wheytä. Paista uunissa n. 100 asteessa kärsivällisesti, kunnes kiinteää. 



Lopputulos oli yllättävän maukas, täyteläinen ja suklainen. Tosin täytyy sanoa, että taikina oli vielä maukkaampaa (lue: saatanan hyvää). Kaakoa maistui jotenkin makeammalle ennen paistamista. Idea: suklaaproteiinismoothie nautittavaksi ennen tai jälkeen treenin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti