keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Loimulohi

Loimulohi on todellista herkkua. Sen valmistuksessa on mielestäni hyvin vaikea epäonnistua. Suolaisuus on kaiken a ja o, joten suolaamiseen tulee kiinnittää huomiota. Käytin mausteena yksinkertaista yhdistelmää suola, mustapippuri ja katajanmarja. Lisäksi fileiden pintoihin hierottiin loraus hunajaa makua antamaan ja liimaamaan mausteet kiinni. Ennen tarjoilua kalan voi koristella tuoreella ruohosipulilla. Fileen päälle voi myös puristaa hieman tuoretta sitruunamehua.

Loimulohen voi tarjoilla monella tapaa: yksinään, uusien perunoiden, kanssa, saaristolaisleivän päällä tai kenties scrambled eggsien kaverina. Tarvittaessa kastikkeeksi sopii hyvin kermaviili, johon voi sekoittaa hunajaa, ruohosipulia ja muutaman kuutioidun maustekurkun.








Lohen kypsyminen on täysin kiinni grillistä, tulesta ja tuulesta. Mielestäni lohesta tulee parempaa, jos sen loimuttaa hieman maltillisemmalla tulella pidemmän aikaa. Lopuksi grilliin voi lisätä enemmän puuta, jotta lohen pinta tulee herkullisen rapeaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti