perjantai 28. syyskuuta 2012

Nopea jälkkäri

Persikkakausi alkaa olla ohi. Mielestäni persikat ovat parhaimmillaan, kun ne ovat pilaantumisen rajamailla. Ne ovat silloin makeita ja sopivat mahtavasti jälkiruokiin tai jonkun suolaisen lihan kuten prosciutton kaveriksi.

Ostin vielä muutaman persikan ja tein niistä kevyen jälkkärin. Marinoin persikoita ensin n. 30 min hunajassa ja lorauksessa oliiviöljyä. Lisäsin marinadiin myös yhden tangon tuoretta vaniljaa, joka on ehdottomasti yksi lempimausteistani. Pelkkä tuoreen vaniljatangon tuoksu on satumainen! Halutessaan sekaan voi lisätä vielä myös esim. vanilliinisokeria tuomaan lisää makeutta. Tuore rosmariini ja minttu ovat myös loistavia persikoiden kanssa. Vaihtoehtoisesti hunajan voi korvata makealla balsamicosiirapilla. Vaihtoehtoja on rajattomasti!

Seuraavaksi grillasin persikat nopeasti. Kuoret lähtevät helposti, kun hedelmä on grillattu pehmeäksi. Grillauksen jälkeen persikat voi syödä ihan sellaisenaan. Hieman fiinimmän annoksesta saa, jos päälle lisää esim. mascarponea, kevyesti vaahdotettua kermaa tai pallon vaniljajäätelöä. Käytin itse pursotettavaa kermavaahtoa, koska muuta ei sattunut jääkaapista löytymään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti