sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Zucchinia vaikka muille jakaa

Sain ystäviltä läjän heidän viljelemiään vihanneksia. Satsi sisälsi mm. reilut kolme kiloa kesäkurpitsaa. Ruoan pois heittäminen tuntuu turhalta, miksi olen kahlannut läpi zucchini-reseptejä.




Ensin tein kesäkurpitsasta paneerattuja tikkuja. Pyörittelin tikut ensin kananmunassa ja sen jälkeen panko-leivänmuruissa. Maustoin pankon valkosipulijauheella, chilijauheella, suolalla ja raastetulla parmesaanilla. Kananmunat sattuivat vaan loppumaan kesken, miksi paneeraus oli vaikea saada tarttumaan kauttaaltaan. Sitten tikut vaan uuniin grillivastuksen alle n. 10 minuutiksi. Nämä olivat aika maukkaita!

Toinen kokeilu: kesäkurpitsa-raviolit. Zucchini suikaleiksi, kahdesta suikaleesta risti, sisään täytettä (ricottaa+mausteita), paketti kiinni ja uuniin n. 10 minuutiksi. Nämäkään eivät olleet hullumpia, mutta ohuista zucchini-suikaleista tihkuu melko paljon nestettä. Saako näihin jotenkin rapean pinnan?

Kokeilin vielä paistaa uunissa pyöreitä siivuja parmesanin kera. Saivat olla uunissa liian pitkään, sillä kesäkurpitsasta tuli liian löysää. Maku kuitenkin ihan ok.

Kuvaaminen - etenkin kun huomioi vähäiset tietoni siitä - on ollut aika haastavaa näinä upeina poutapäivinä. Aurinko paistaa päivällä suoraan sisään valaisten koko asuntoni ja siten taustavalo on liian kova, liian voimakas. Toisaalta iltaisin on jo liian pimeää.


1 kommentti:

  1. kesäkurpitsan voi itkettää - ripottele viipaleille vähään suolaa ja anna muhia nesteet pois - en kyllä tiedä, tuleeko niistä sitten rapeita. enkä ole varma,
    oliko tämä ohje munakoisolle. mutta saattaa toimia ...terveisin RS

    VastaaPoista