maanantai 24. helmikuuta 2014

Gastronomia Madridissa III - Kreikkalainen ruoka

Madridista saa hyvää kreikkalaista ruokaa. Kaupunki on pullollaan sekä kreikkalaisia ravintoloita että kreikkalaisiin raaka-aineisiin erikoistuneita erikoisliikkeitä.

Suosituksen kautta päädyimme Mythosiin, joka on perinteinen illallisravintola. Ruoka oli valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Tyyliltään se oli selkää. Valitsin mustekalan, johon olin saanut pettyä aikaisemmin kokeillessani sitä Barcelonassa. Tällä kertaa grillattu mustekala oli loistavaa – niin hyvää, että simppeli annos (pelkästään sitruunaöljyä ja mustekalaa) riitti täydellisesti. Kreikkalaistaustainen tarjoilija kertoi innokkaasti tarinaa Kreikan saarista kysyttäessä. Palvelu ja ruoka yhdessä loistavia. Hintaa viineineen kahdelta henkilöltä kolmelle ruokalajille kertyi n. 50 euroa.

Myöhemmin eksyin Chuecassa Greek and Shop –nimiseen paikkaan. Agora-tyyliä sisustuksellaan jäljittelevä paikka oli viihtyisä. Annosten lisäksi myynnissä on kreikkalaisia tuotteita, kuten fetaa, oliiveja, leipää ja pasteijoita. Valitettavasti Culiventures oli jo täyttänyt vatsani. Siksi valitsin herkullisista vaihtoehdoista kasvispitan. Hinta 5 euroa limsan kanssa oli naurettavan alhainen, sillä pita oli loistava. Kastikkeet ja vihannekset olivat raikkaita. Falafelit eivät olleet rasvaisia, mutta niissä riitti silti makua. Pitaleipä oli mehevä.

Greek Shopin kasvispita
Eräs kreikkalaisiin tuotteisiin erikoistunut liike
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti