lauantai 1. helmikuuta 2014

Kaappia tyhjäksi: kikherne-feta -salaatti tahini-kastikkeella

Espanjan matka häämöttää, miksi olen syönyt kaappeja tyhjäksi. Keitetyistä kikherneistä, sipulista ja fetasta valmistui nopea, terveellinen ja maukas salaatti. 


Valuta ja huuhtele yksi tölkillinen (á 400g) kikherneitä. Aseta kulhoon. Viipaloi ohuesti puolikas sipuli (käytä kevätsipulia, jos sitä on saatavilla). Murenna joukkoon 100-200g vähärasvaista fetaa. Sekoita pienessä kulhossa 1 tl tahinia, loraus oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehu ja 1 tl korianteritahnaa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarjoile tuoreiden yrittien (esim. persilja/korianteri/basilika/oregano) kera. Täyteläisempi vaihtoehto: lisää joukkoon kuutioitu puolikas avokado.

Seuraavaksi onkin vuorossa Espanjan matka. Odotan innolla espanjalaiseen keittiöön tutustumista! Madridissa järjestään mm. ruokafestivaali, jonne aion mennä kuokkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti