maanantai 3. maaliskuuta 2014

Gastronomiaa Madridissa V - Italialainen ruoka

Löysin Madridista useita italialaisen ruoan erikoisliikkeitä. Accademia del gusto on yksi mielenkiintoinen paikka, josta löytää saman katon alta italialaiset huippuraaka-aineet ja viinit. Päivisin tilassa tarjoillaan ruokaa ja järjestetään kokkikursseja. Mukaani tarttui spaghettia, guancialea, bresaolaa, parmesaania, foccaciaa, punaviini ja buffalamozzarellaa. Italialainen myyjä vielä ystävällisesti kävi suunnittelemani spaghetti alla carbonaran reseptin läpi vaihevaiheelta.

Tämä paikka oli kiinni :(

Accademia del gusto

Accademia del gusto

Accademia del gusto

En tiedä johtuiko se karmivasta nälästä, mutta kokkaamamme carbonara onnistui loistavasti (joskin keitimme liikaa spaghettia suhteessa kastikkeeseen). Kylkeen valmistimme salaatin bresaolasta, persikoista, mozzarellasta ja rucolasta. Jälkiruoaksi pakastealtaasta italialaista stracciatella-jäätelöä.

Bresaolaa, grillattuja persikoita ja mozzarellaa

Spaghetti alla carbonara


Stracciatella. Paketti 500g maksoi jotain 4 euroa ja jäätelö oli tosi hyvää.

Italialaisia ravintoloita ei ehtinyt valitettavasti testaamaan kuin yhden. Pizza-fanina päädyin erään pohjoisitalialaisen kahvilanpitäjän suosittelemana Fratelli d'Italiaan Lavapiésin metroaseman vieressä. Pizzat olivat ihan hyviä, mutta eivät mullistavia. Panna cotta oli mautonta ja omaan makuuni liian hyytelömäistä.

Fratelli d'Italia. Pizzat vajaa 10 euroa.
Panna cotta 2,50.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti