keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Taco-keskiviikko

Kaapissa lojui viimeistä käyttöpäivää juhlistava klöntti possun ulkofileetä ja pari kypsää avokadoa. Ajattelin tehdä tacoja, koska en ollut syönyt niitä aikoihin. Possu 7 tunniksi uuniin muhimaan belgialaisessa Lasso-oluessa ja tummassa soijakastikkeessa. Nokkaunien jälkeen oli mukava herätä haudutetun lihan tuoksuun, joka oli vallannut ahdistavan pienen yksiöni. Sitten pyöräytin nopeat maissitacot. Maissitacojen valmistus on aika taidetta: taikina ei saa olla liian kostea tai muuten tacoja saa lapioida irti prässistä. Toisaalta liian kuiva taikina, ja tacot hajoavat turhauttavasti käsiin kuten Kiinassa valmistetut matkapuhelimet konsanaan. En voi suositella kaupassa myytävää korianteritahnaa: maku on sanalla sanoen paska verrattuna tuoreeseen korianteriin. 

Masa harina -pallo valmiina liiskattavaksi

Possun ulkofilee paiston jälkeen








2 kommenttia:

  1. hyvalta nayttaa! mita tuo ruskea salsa on?

    VastaaPoista
  2. Heh, se on jämäguacamolea!! Kypsiä tomaatteja oli suhteessa avokadoon liikaa. Lisäksi heitin vanhat punaiset chilit sekaan normaalisti käyttämäni jalapeñon asemesta. Siitä siis vauvan yrjöä muistuttava, houkutteleva väri :D

    VastaaPoista