sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Maukasta kesäruokaa

Bongasin Herkun juustotiskiltä tarjouksessa olevan luomu gorgonzola –juuston. Gorgonzola piccante ei ole nimensä mukaisesti voimakkaan makuista – esimerkiksi meille suomalaisille tutumman aurajuuston maku on merkittävästi dominoivampi.





Tein gorgonzolasta kastikkeen padassa hitaasti mureaksi haudutetulle sisäfileelle. Helppo kastike syntyi kuullottamalla yksi salottisipuli, lisäämällä joukkoon muutama desi kermaa ja lopuksi murennettu 200 gramman gorgonzolapala. Kastikkeen saa paksummaksi hauduttamalla sitä miedolla lämmöllä ilman kantta. Voimakas juustoinen maku toimii miedon lihan kanssa.





Lisukkeeksi perunasalaatti uusista perunoista. Keitin perunat kypsiksi, minkä jälkeen marinoin ne sitruunamehussa ja oliiviöljyssä. Kaapista löytyvät tuoreet yrtit sekaan ja lisukesalaatti on valmis. Esimerkiksi ruohosipuli, kevätsipuli, lehtipersilja ja tinjami sopivat loistavasti. Perunat vaativat vielä ripauksen merisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti