sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Yksinkertaista Italiaa: päärynää, pinaattia ja parmesaania

Rakastan italialaista ruokaa, koska se on konstailematonta. Remoulade-kastikkeen asetteleminen pipetillä kohokkaan päälle ja soijavaahdon vasemmalle puolelle (ehdottomasti vasemmalle puolelle) saattaa olla jännittävää. Molekyyligastronomia ja gourmehifistely eivät silti käy yhteen persoonallisuuteni kanssa: olen yksinkertainen mies, joka rakastaa yksinkertaista mutta loistavaa ruokaa. Italialaiset käyttävät monesti vain muutamaa laadukasta raaka-ainetta, mutta heidän kykynsä yhdistää nuo raaka-aineet maagisella tavalla on puhdasta nerokkuutta.




Tämä äärimmäisen yksinkertainen salaatti on esimerkki minunkaltaisestani ruoasta. Pyöräytä kourallinen tuoretta pinaatti pikaisesti salaattilingossa, kuori ja siivuta yksi mehukkaan kypsä päärynä, rouhi päälle muuta parmesanlastu laadukkaasta juustosta ja lorauttele hullunkiilto silmillä voimakasta oliiviöljyä. Ripauta päälle vähän suolaa ja mustapippuria. Kenties vielä vähän muskottipähkinää tai saksanpähkinää tai pekaanipähkinöitä tai pinjansiemeniä tai...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti