Pizzaaa vaihteeksi kotiuunissa. Tein
kaksivaiheisen yliyön taikinan. Ensin 500 grammaa matalaproteiinista
luomuvehnäjauhoa, 500 grammaa 26-asteista vettä ja ¼ teelusikallinen
42-asteisessa vedessä herätettyä kuivahiivaa sekaisin. Anna kohota, kunnes
juuri on suurin piirtein kaksinkertaistanut volyyminsa ja sen pinta kuplii,
noin yön yli.
![]() |
Kuvat puhelimella |
Taikina oli kohonnut ainakin 50%
jääkaapissa yön yli. Sitä oli vaikea käsitellä: se repeili helposti. Paistoin
pizzat kotiuunissa. Ilmakuplia ei syntynyt kunnolla. Taikinan gluteiini
vaikutti liian heikolta. Pitää opetella kunnon vaivaus. Lisäksi hydraatio oli
varmaankin liian korkea hienojakoiseen ja matalanproteiinin vehnäjauholle. Tein
yhdestä taikinasta miniciabattoja. Niiden rakenteesta tuli parempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti