sunnuntai 24. elokuuta 2014

Rakkaussuhde: karamellisoidut porkkanat

Olen rakastunut karamellisoituun porkkanaan. Valmistaminen tapahtuu kypsentämällä kuorimalla vuoltuja ohuita porkkananauhoja oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Karamellisoitua porkkanaa voi käyttää mm. salaateissa, risotoissa, bruschettoissa tai miksei ihan vain sellaisenaan lisukkeena.

Kuva räpsäisty kännykällä


Tällä kertaa maustoin porkkanan tinjamilla. Sekoitin lopuksi pannulla kourallisen pinaattia porkkanoiden joukkoon. Paahdoin jälkilämmöllä muutaman mantelin ja salaatti oli valmis. Murensin päälle kaappiin jääneen gorgonzolan jämän. Porkkanat sisälsivät jo oliiviöljyä, miksi maustoin salaatti lorauksella cava-viinietikkaa (myös esimerkiksi omenaviinietikka kelpaa mainiosti).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti