lauantai 30. elokuuta 2014

Luomukaurapuuroa, granaattiomenaa ja tahinia

Ostan paljon luomua, mutta olen saanut pettyä usein luomutuotteiden makuun. Rautatientorin lähiruokatapahtumasta mukaan tarttunut luomukaurahiutale ei pettänyt: puurosta tuli loistavaa pelkästään veteen keitettynä.
Kuva nopeasti räiskästy kännykällä

Syön usein kaurapuuroa, miksi kyllästymisen uhka on alati läsnä. Puuro on onneksi monimuotoinen ruoka: lisukkeita voi vaihdella rajattomasti. Tällä kertaa nautin puuron granaattiomenan ja tahinin kanssa. Granaattiomenan siemenet ovat visuaalisesti mahtavia! Kirkkaan punainen väri, silmää miellyttävä soikea muoto ja herkullinen, hapan maku! Poistan siemenet itse seuraavasti: leikkaan omenan kahtia. Sitten asetan pöydälle laakean kulhon. Asetan puolikkaan granaattiomenan leikkauspinta sormiani vasten. Sitten naputan omenan pohjaa kevyesti esimerkiksi puukaulimella. Siemenet putoavat sormien välistä kulhoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti