perjantai 29. elokuuta 2014

Rillailua

Sörnäisen Teurastamolta löytyy mahtava ilmainen grillipaikka! Iso käsi Helsingin kaupungille! City-yksiössä ahdistusta poteva kaupunkilainen ei muuten välttämättä pääsisi nauttimaan grilliruoasta.

Kuvat puhelimella

Alkupalaksi grillattua munakoisoa balsamicon ja pinjansiementen kanssa. Pilko munakoiso, marinoi sitä hetki laadukkaassa oliiviöljyssä ja grillaa kunnes pehmeää. Pirskottele makeahkolla balsamicolla ja oliiviöljyllä. Ripottele päälle pinjansiemeniä (paahdettuja, jos se on mahdollista).


Grilliin lähti black agnus –ulkofilettä. Lisukkeeksi pihveille kirsikkatomaatti-vinaigrette. Vinaigretteen n. 200 grammaa halkaistuja kirsikkatomaatteja, pilkottua ruohosipulia, ripaus suolaa. Sitten laadukasta oliiviöljyä ja punaviinietikkaa kolmen suhteessa yhteen. Vinaigrette on maukkaampaa, jos sen antaa muhia esimerkiksi puolipäivää.


Noudattamani kulinaristisen oikeusjärstelmän mukaan grillaajan on aina grillattava vähintään yksi maissintähkä – ne ovat niin tappavan herkullisia! Perinteinen lisuke maissille on voi, johon sekoitin yhden karkeasti pilkotun jalapeñon. Toinen lain vaatimus: grillattu banaani. Mahdotonta epäonnistua ja jälkiruoka syntyy itsestään ilman aktiivista toimintaan, mikä vapauttaa kokkausvuoroon joutuneen henkilön seurustelmaan muiden kanssa. Tarjoile mascaponen ja hunajan kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti