torstai 27. kesäkuuta 2013

BBQ-pulled pork ciabatta

Olen ihastunut revittyyn possuun. Sitä on niin helppoa valmistaa ja valmistus ei vaadi käytännössä kokkaamista! Makuvaihtoehtojakin on lukemattomia. Kaiken lisäksi lopputulos on herkullista ja terveellistä.

Tällä kertaa valmistin ylijääneestä revitystä possusta nopeat piknik-sandwichit. Olennaista on kypsentää possu kannen (tai folion) alla, jotta se ei pääse kuivumaan. Revitty possu säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin 1-2 päivää. Säilytä sitä suljetussa astiassa, jotta mehukkuus säilyy!BBQ-pulled pork ciabatta (4 hlö)
2 keskikokoista pehmeää ciabattaa

1 rapea salaatti (esim. romaine)
1 suuri tomaatti viipaloituna
2 kypsää avokadoa
hapankaalia
BBQ-kastiketta

1 kg possua (kassler on maukasta, mutta esimerkiksi ulkofile on terveellisempää)

Jerk-marinadi
½ rkl vastajauhettua mustapippuria
2 rkl jauhettua kanelia
1 rkl raastettua muskottipähkinää
1 rkl silputtua tuoretta tinjamia
1 ½ rkl tummaa ruokosokeria
½ limen mehu
1 dl tummaa rommia (Brugal/Bacardi)
½ tuore chili tai muutama kuivattu chili murskattuna

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmista jerk-marinadi. Aseta possu uunivuokaan, kaada päälle marinadi ja kääntele. Sulje tiiviisti kannella tai alumiinifoliolla ja aseta uuniin keskitasolle.
3. Pienennä lämpöä n. tunnin jälkeen  100 asteeseen. Anna possun hautua uunissa 5-10 tuntia oman aikataulusi mukaan. Nyrkkisääntönä mitä pidempi kypsennysaika sitä parempi lopputulos. Kääntele possua aina silloin tällöin, jotta molemmat puolet säilyvät herkullisen mehukkaina.
4. Ota lopuksi folio tai kansi pois. Aseta uunin grillivastus täysille ja grillaa possun molemmat puolet rapeaksi (n. 15min per puoli).
5. Nosta vuoka uunista. Valuta suurin osa nesteestä pois. Lihan pitäisi olla niin kypsää, että sen pystyy repimään haarukalla.
6. Kokoa sandwichEi kommentteja:

Lähetä kommentti