lauantai 6. heinäkuuta 2013

Alaskan seitiä

Satuin kulkemaan kaupassa pakastealtaan ohi. Silmään pisti seitifile, jota en ollut syönyt aikoihin. Katsoin pakkauksen ravintoarvoja ja huomasin, että seiti on laadukas lisä ruokapöytään. Toki vähäinen rasvan määrä laskee makua verrattuna esimerkiksi loheen, mutta mausteilla voi tehdä ihmeitä.



Paistettu Alaskan seiti

  1. Valmista mausteseos: murskaa mortellissa kourallinen korianterinsiemeniä, muutama kuivattu chili, ripaus karkeaa merisuolaa ja yhden limen raastettu kuori.
  2. Kuumenna pannu. Lisää pannuun kunnon loraus rypsiöljyä ja paista seitifileet.
  3. Mausta fileet. Purista niiden päälle lopuksi vielä yhden limen mehu.

Tuskin päätyy Chez-mikä-lien menuun, mutta nopeaa, terveellistä ja helppoa arkiruokaa! Täyttävämmän annoksen saa tarjoilemalla seitin esimermiksi couscoussin tai tumman riisin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti