keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Avokado-kananmuna -leipä II

Kokeilin ensimmäistä kertaa uppokeittää kananmunia! Ensimmäinen yritys meni, no, suoraan sanoen vituiksi. Minulla on uppokeittämiseen aika huonosti soveltuva, melko pieni ja korkeareunainen kattila. Rikoin munan kulhoon, miksi jouduin kaatamaan munan melko korkealta. Seuraavan munan rikoin suoraan veteen ja siitä tuli selvästi parempi. Monissa ohjeissa suositeltiin sekoittamaan veteen valkoviinietikkaa (logiikka: auttaa munaa pysymään paremmin kasassa), mutta minulta ei sitä löytynyt tähän hätään.

Avokado ja kananmuna ovat parhaita ystäviä! Voitele täysjyväruisleipä kevyesti suosikkisinapillasi. Murskaa kypsä avokado, sekoita siihen pienen pieni loraus lime-mehua, suolaa ja kuivattua chiliä. Lusikoi leivän päälle. Viipaloi yhden kevätsipulin vihreä osa ja aseta leivänpäälle. Lisää virtyksen päälle paistettu / keitetty / uppokeitetty kananmuna. Rouhi päälle mustapippuria ja merisuolaa. Annos huutaisi mielestäni vielä jotain ilmakuivattua kinkkua, mutta sitä ei tällä kertaa löytynyt jääkaapista.





1 kommentti:

  1. taas on nälkä ! kunpa jaksain/ehtisin kokeille.
    Herkullista ja terveellistä.

    VastaaPoista