sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kuinka rahkasta saa hyvää?

Inhosin ennen vähärasvaisen maitorahkan makua. Vähitellen rahka soluttautui ruokavaliooni kuin möngertävä heisimato villikissan elimistöön (mistäköhän tämä luokaton metafora kumpusi?). Syön rahkaa silloin tällöin ilman mitään lisukkeita, "raakana", mutta en vieläkään nauti sen mausta. Rahka on kuitenkin taloudellinen ja helppokäyttöinen proteiininlähde. Kuinka siitä saa maistuvaa?

Monesti tuoreiden tai kuivattujen hedelmien lisääminen ratkaisee ongelman. Lisää rahkan joukkoon esimerkiksi mustikoita tai mansikoita. Eräs maukas resepti on sekoittaa rahkaan yhden vaniljatangon siemenet ja tarjoilla se grillattujen persikoiden, tuoreen mintun ja vaahterasiirapin kera.



Pakastetuista hedelmistä voi valmistaa "frozen-yogurtia" sekoittamalla jäiset marjat ja rahkan blenderissä. Kolmas tapa on lisätä rahkaa smoothiehin. Laita blenderiin esimerkiksi yksi osa rasvatonta vaniljajogurttia, yksi osa vähärasvaista rahkaa, yksi jäinen banaani ja ruokalusikallinen maapähkinälevitettä. Kokeile rahkaa myös happamissa marjapiirakoissa kuten esimerkiksi mustikkapiirakassa. Näin saat kesäherkkuihin lisää ruokaisuutta.

Onko teillä maukkaita rahkareseptejä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti