torstai 11. heinäkuuta 2013

Fenkoli-retiisi -salaatti II

Ostin uusia Wüsthoffin veitsiä, miksi oli pakko päästä pilkkomaan jotakin. Veitsenkäsittelytaitoni lähestyvät nollan raja-arvoa, mutta sain aikaiseksi ihan mielenkiintoisen salaatin. Tämä oli ensimmäinen kokemukseni granaattiomenasta. Siemenet olivat aika maukkaita; makean happamia. Ostin niitä kuivattunakin, mutta en ole vielä avannut pakkausta. Persilja tai jokin tuore yrtti olisi ehkä piristänyt salaattia. 



1. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Purista laakeaan kulhoon yhden sitruunan mehu. Aseta fenkoliviipaleet kulhoon. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta fenkolit peittyvät.
2. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi.
3. Irrota granaattiomenan siemenet. Tähän tarjottiin montaa eri keinoa. Kokeilin riipiä siemeniä irti kulhossa veden alla. Ohjeen mukaan siementen olisi tullut kellua, mutta niin ei tapahtunut. 
4. Asettele lautaselle. Mausta merisuolalla ja oliiviöljyllä (valinnainen kokeilu: lorauta päälle hieman hunajaa tai vaahterasiirappia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti