tiistai 6. elokuuta 2013

Hellepäivien bulgursalaatti



Jääkaapin ammottaessa tyhjyyttä joutuu käyttämään ripauksen luovuutta. Jääkaapin tyhjät hyllyt antoivat pätevän kannustimen käyttää kaapissa lojunut bulgur-vehnä pois. 

Resepti (2 annosta)

n. 150g bulgur-vehnää
3 paprikaa
½ purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
150g vähärasvaista fetaa murennettuna
tuoretta persiljaa silputtuna
tuoretta korianteria silputtuna
tuoretta minttua silputtuna
ripaus kuminaa
puolikkaan sitruunan mehu

  1. Grillaa paprikoita kunnes ne ovat kauttaaltaan tummia. Jos käytät uunia, aseta paprikat uunivuokaan, aseta vuoka mahdollisimman ylös ja säädä uunin grillivastus päälle. Anna vielä jäähtyä ja höyrystyä kannen alla, minkä jälkeen tummuneet kuoret on helppo raapia irti. Pilko kuoritut paprikat ja aseta kulhoon.
  2. Anna bulgurin vetäytyä kylmässä vedessä n. tunnin ajan. Valuta huolella. 
  3. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Aseta kulhoon.
  4. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja aseta kulho jääkaappiin. Tarjoile, kun salaatti on viilentynyt. Lisää tuoreet yrtit vasta juuri ennen tarjoilua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti