maanantai 19. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä - salaatti grillatusta munakoisosta

Olen viime aikoina yrittänyt valmistaa ruokaa raaka-aineista, joita en käytä usein. Munakoisoa en käytä usein, miksi päätin ostaa yhden kappaleen. Leikkaisin sen siivuiksi pituussuunnassa. Voitelin siivut kevyesti oliiviöljyllä ja rouhin niille merisuolaa. Annoin munakoison marinoitua sillä aikaa kun grillipannu kuumeni. Sitten munakoiso pannulle, muutama kirsikkatomaatti halki kulhoon, päälle loraus punaviinietikkaa, oliiviöljyä ja silputtua tuoretta minttua sekä basilikaa.

Lopuksi annos kasaan: munakoisot lautaselle, lusikalla päälle tomaatteja. Jälkilämmöllä on kätevä paahtaa kourallinen manteleita lisäämään annoksen ruokaisuutta. Viimeiseksi silauksesksi murenna päälle vähän fetajuustoa. Suosin kahdeksanprosenttista fetaa. Mielestäni sen maku on yhtä hyvä kuin rasvaisempien versioiden maku.

Tomaattien asemesta voisi käyttää yhtä hyvin esimerkiksi grillattua paprikaa. Fetan voi puolestaan korvata esimerkiksi buffalomozzarellalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti