tiistai 13. elokuuta 2013

Proteiini on muotisana

Uudelleen muotiin tulleiden diettien kuten vuosia sitten keksityn karppaamisen ansiosta proteiini on jälleen kuuma sana. Tutkimusten mukaan sanan "proteeiini" lisääminen elintarvikkeiden pakkaukseen kasvattaa myyntiä merkittävästi. Proteiini, uusi musta, välttämätön, hopealuoti, pelastus...

En syö pastaa usein. Tavallinen pasta sisältää surkeaa valkoista viljaa ja täysjyväpastoissa täysjyvävehnän osuus (se pienellä fontilla pakkauksen taakse printattu prosenttiluku) on justeerattu vain juuri niin korkealle, että tuotetta saadaan markkinoida "terveellisenä". Nyt sain käsiini proteiinipastaa - siis pastaa, jonka proteiinipitoisuus on perinteistä pastaa selvästi korkeampi. En tiedä kuinka proteiinipasta on valmistettu, mutta pakkauksen mukaan sen sisältämä proteiini on pääasiassa maitopohjaista - toisin sanoen hyvälaatuista. Sokeriakaan ei näytä olevan liikaa.


Valmistin pastasta yksinkertaisen annoksen: oliiviöljyä, sitruunamehua, herneenversoja, parmesaania ja tuoreita herneitä. Proteiinipasta ei ollut ehkä ihan niin rapsakkaa kuin tavallinen pasta, mutta täytti roolinsa yllättävän hyvin. Skeptisyydestäni huolimatta jouduIn myöntämään pastanhimoni tulleen täytetyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti