lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kevyt kalasaalis

Listallani oli majaillut jo pidemmän aikaan hunajasinappi-kana. Kanan sijaan merilohifile löytyi jääkaapista. Siispä pari ruokalusikallista dijon-sinappia sekaisin muutaman ruokalusikallisen hunajaa ja väkiviinietikkaa kanssa. Tarkkoja suhteita ei ole olemassa: törkkää hunajaa ja Maillea makusi mukaan. Tarvittaessa voi lisätä suolaa ja pippuria.


Sekoita yksi rkl seosta kouralliseen panko-leivänmuruja ja valele loppu annospaloiksi leikattuihin lohifileisiin. Aseta fileet ja viipaloitu sipuli uunivuokaan. Laita samalla vesi kiehumaan, huuhtele ja putsaa muutama sata grammaa haricott-papuja. Kuorruta fileet leivänmuruilla ja kypsennä uunissa n. 200 asteessa n. 10 minuutti. Höyrytä pavut kevyesti. Valmista lisukesalaatti: viipaloi mandoliinilla yksi romainsalaatti ja yksi fenkoli. Revi joukkoon tuoretta minttua. Mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Oli toimivaa ja terveellistä.

Alkuruoka: bruschetta

Minttuinen lisukesalaatti romaine-salaatista ja fenkolista

Hunajasinappi-kuorrutettua merilohta ja haricott-papuja


Mascarpone-vaahtoa lakkakastiikkeella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti