sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Cocina dominicana - quipes

Quipe eli falafelin pulleampi sisar on dominikaanista lohturuokaa. Taikina valmistetaan liotetusta bulgurista, johon lisätään mausteita. Taikinasta muodostetaan soikioita, jotka täytetään lihatäytteellä ja uppopaistetaan rapeiksi. 




Liota ensin bulguria vedessä vähintään n. tunnin ajan. Valuta ja purista esimerkiksi keittiöpyyhettä apuna käyttäen mahdollisimman paljon vettä pois. Sekoita 1/3 bulgurista, persiljaa, korianteria, minttua ja kuivattua kuminaa tehosekoittimessa. Lisää joukkoon n. 1/3 raakaa jauhelihaa ja vaivaa taikinaa hetken. Rukista pannulla loppu jauheliha, valkosipulia, sipulia ja lisää joukkoon pilkottuja rusinoita. Mausta suolalla ja lisää muutama rkl tomaattipyrettä. Muodosta taikinasta soikioita. Paina sormella keskelle reikä ja täytä jähtyneellä lihaseoksella. Sulje. Painele tiiviiksi ja paista öljyssä rapeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti