torstai 23. tammikuuta 2014

Kesäisiä makuja talveen eli appelsiinikanankoipea ja bulguria




Aseta kanankoivet muovipussiin. Purista sekaan muutama valkosipulinkynsi, lorauta joukkoon ripaus oliiviöljyä ja silputtua persiljaa. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön hetki ennen paistamista.

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen. Kuori kaksi appelsiinia ja leikkaa ne rinkuloiksi. Aseta kanankoipien kanssa uunivuokaan ja mausta suolalla. Paista n. 40 minuuttia ja grillaa lopuksi grillivastuksen alla pinta kauniiksi (tällä kertaa minulla ei ollut käytössä grillivastuksellista uunia).

Kuullota pannulla sillä välin muutama kuorimaveitsellä siivutettu porkkana oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kupillinen bulguria, n. puolitoista kupillista vettä, ½ sitruunan mehu ja hauduta kunnes bulgur on samettisen pehmeää.

Tarjoile nopean salaatin kanssa. Viipaloi yksi vihreä omena. Sekoita keskenään omenaviinietikkaa ja oliiviöljyä. Aseta omenaviipaleet ja runsas määrä babypinaattia kulhoon. Sekoita joukkoon kastike ja aseta lautasille. Ripottele päälle muutama rouhittu saksanpähkinä.

Juuri minun tyylistäni ruoanlaittoa: vaivatonta, terveellistä, helppoa ja nopeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti