keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Superfood: Pollo a la plancha con salsa romesco

Reseptien vyöry aiheuttaa informaatiotulvan: kokeiltavien reseptien valitseminen on haastavaa. Minulla kesti vuosi saada kokeiltua romesco-kastiketta, joka vei kielen mennessään viime vuonna Barcelonassa.




Oma sovellukseni (mitat eivät tarkkoja): 2½ punaista paprikaa, 400g luumutomaatteja, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 100g pähkinöitä (manteleita, pistaasipähkinöitä ja cashewta), 1 viipale vaaleaa leipää. Paahda paprikat mustiksi joko grillissä, kaasulla tai uunin grillivastuksen alla. Anna jäähtyä, kuori, poista siemenet ja heitä tehosekoittimeen. Aseta uunipellille loput ainekset ja paahda miedolla lämmöllä n. 40 min. Lisää tehosekoittimeen. Heitä tehosekoittimeen vielä maun mukaan smoked paprikaa, cayennepippuria, merisuolaa. Tarkista maku ja korjaa juoksevuutta tarvittaessa oliiviöljyllä. 

Sopii mm. lihan ja kalan kanssa. Itse paistoin kylkeen kananrintafileitä. Kerran marinadia poishuuhtoessani opin, että rintafileistä saa meheviä paistamalla niitä tulikuumalla pannulla silloin tällöin roiskien pienen lorauksen vettä pannulle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti