perjantai 24. tammikuuta 2014

Mausteista lämpöä paukkupakkasiin: curry-kookos -maustettu linssikeittoLinssit ovat terveellisiä. Niiden energiasisältö on loistava: valtaosa energiasta tulee proteiinista ja monimutkaisista hiilihydraateista. Kaupan päälle saa vielä runsaan annoksen kuitua (voimakkaan curryn kanssa varma tapa päätyä rukoilemaan posliinialttarille?) ja rautaa. 

Valmistin punaisista linsseistä keiton riisinkeittimessä. Kuumensin ensin keittimessä lorauksen seesamiöljyä. Sen jälkeen raastoin yhden sipulin, yhden valkosipulin kynnen ja yhden porkkanan, ja kuullotin niitä hetken. Lisäsin perään n. kuusi teelusikallista punaista curry-tahnaa ja n. kaksi ruokalusikallista garam masala -mausteseosta. Sitten sekaan n. 150 grammaa huuhdeltuja linseejä, 4 desiä 6 prosenttista kookosmaitoa, pieni tölkki tomaattimurskaa ja 2 desiä vettä. Kiehautuin seoksen, minkä jälkeen jätin sen riisinkeittimeen hautumaan warm-toiminnolle yöksi. 

Turkkilainen jogurtti tarjoaa sopivan vastapainoin voimakkaille mausteille. Täyteläisemmän annoksen saa, jos lisää joukkoon esimerkiksi vähän bulguria (lisää myös nestettä jonkin verran). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti