tiistai 7. tammikuuta 2014

Herkuttelupäivä: pizzaa

Tämä pizzataikina oli Varasanon reseptiä mukaillen tehty sillä poikkeuksella, että vaivasin taikinan käsin. Jauhoa tuli sen takia ehkä vähän enemmän kuin resepti suosittelee. Käytin omaa sourdough starteria, mutta en huomannut valmiin pizzan maussa mitään ihmeellistä. Kyseessä oli tosin ensimmäinen koskaan juurikokeiluni. Jauhona hiivaleipäjauho.

Pohjasta tuli melko hyvä: pohja ja pinta olivat rapeita, mutta sisältä taikina oli pehmeä. Vaikka pohja oli ohut, se kannatteli täytteitä hienosti (tosin voi johtua myös tomaattikastikkeen puutteesta). Ilmakupliakin syntyi jonkin verran, mutta ne olivat melko pieniä. Täytteet eivät osuneet ihan nappiin. Minun piti laittaa suosikkikomboni ricotta-pinaatti-päärynä, mutta kaupassa ei näin aamutuimaan ollut ricottaa eikä pinaattia. Kombinaatioksi tuli siten 8% feta-päärynä ja pizza jäi vähän kuivaksi. Kotiuunipizzaksi kuitenkin ihan ok.

Pizza on haasteellinen intohimo fitness-ihmiselle. Toisaalta pitäisi leipoa kymmenen pizzaa viikossa oppiakseen yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta toisaalta ruokavalio ei anna periksi. Lättyni ovat kuitenkin kehittyneet eksponentiaalisesti muutamassa vuodessa, vaikka saan tehdä pizzaa vain harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti